Postojnski župan vinjen za volanom

Župan je po treh tednih molka priznal, da so ga policisti med vožnjo domov presenetili v vinjenem stanju.

Objavljeno
13. februar 2018 13.46
mpi marentič
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Postojna – Policisti so med nadzorom prometa prejšnji mesec vinjenega za volanom zalotili postojnskega župana Igorja Marentiča. Ta je po skoraj mesecu dni molka včeraj dogodek priznal in dejal, da ga obžaluje. Med vožnjo je takrat imel v krvi kar 1,73 promila alkohola, kljub temu pa ne razmišlja o odstopu, je poročala POP TV.

Marentič je bil 17. januarja na otvoritvenem dogodku športnih prostorov v Postojni, ki so le dober kilometer od njegovega doma. Med kratko vožnjo domov pa so ga presenetili policisti.

Policisti so sicer v vinjenem stanju za volanom zalotili že več slovenskih politikov. Med drugim so februarja 2016 obravnavali primer, ko je kranjski župan Boštjan Trilar pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, pozneje pa odklonil test alkoholiziranosti in bil zato pridržan. Odmeven je bil tudi primer nekdanjega ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrika Gjerkeša. Tega so policisti pijanega za volanom zasačili decembra 2010, ko se je s službenim vozilom vračal s službene zabave, in ga pridržali do streznitve. Nekaj dni pozneje je Gjerkeš odstopil s svojega položaja.