Povzročitelj nesreče se je zlagal, da so mu ukradli avto

V noči na sredo so bili šentjurski policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, ena oseba pa se je laže poškodovala. Povzročitelj je vpletenost zanikal, češ da so mu avtomobil ravno tisto noč ukradli.

Objavljeno
04. februar 2011 12.13
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Celje - Na Ponikvi sta v torek ponoči zaradi izsiljevanja prednosti trčili dve vozili, povzročitelj pa je po nesreči pobegnil. Ko so na kraj prispeli policisti, so tam našli registrsko tablico pobeglega vozila, pri bližnji osnovni šoli pa še vozilo. Lastnika so še isti večer iskali na njegovem domu, a ga niso našli. Naslednji dan je policiji sporočil, da so mu ponoči z dvorišča ukradli avto, v katerem je pustil tudi ključe.

Policisti so domnevno tatvino začeli preiskovati, ugotovili so, da je lastnik avtomobila o dogodku lagal - vozilo ni bilo ukradeno, moški pa je z njim sam povzročil prometno nesrečo, kar je kasneje tudi priznal.

Voznika bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj krive ovadbe in zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči, zaradi izsiljevanja prednosti pa bodo policisti zoper njega na sodišče podali še obdolžilni predlog.