Požar se bo opravičil Markešu in ne bo več pisal o njem

Z javnim opravičilom Bojana Požarja, odgovornega urednika spletnega portala Pozareport.si, in obljubo, da ne bo več pisal o družinskem življenju Delovega komentatorja dr. Janeza Markeša, se je razpletel sodni postopek, ki ga je z vložitvijo zasebne tožbe sprožil Markešev pooblaščenec, odvetnik Stojan Zdolšek.

Objavljeno
04. februar 2011 20.16
R. K.
R. K.
Ljubljana – Ker sta Janez Markeš in Bojan Požar na sodišču danes sklenila poravnavo, je Stojan Zdolšek tožbo umaknil, sodniki pa so sodni spis arhivirali pod oznako, da je postopek ustavljen.

Bojan Požar je moral sesti na zatožno klop zaradi zapisa na spletnem portalu Pozareport.si o družinskem življenju Delovega komentatorja dr. Janeza Markeša. V njegovem imenu je odvetnik Stojan Zdolšek proti Požarju vložil zasebno tožbo, Markeš in Požar pa sta sklenila poravnavo, po kateri se mu mora Požar javno opravičiti. V poravnavi se je Požar tudi zavezal, da ne bo več pisal o Markeševem zasebnem življenju. Če bo obljubo prelomil, bo za vsako kršitev moral plačati 3000 evrov.

Sporni zapis je bil na portalu objavljen 13. januarja 2009, in sicer da iz Delove stolpnice menda prihajajo različne zgodbice o Markešu, tudi o tem, da njegov zakon škriplje. Po prepričanju odvetnika Stojana Zdolška je Požar s tem zapisom raznašal trditve iz Markeševega družinskega življenja, zapis pa ima vse znake kaznivega dejanja opravljanja. Tožil ga je tudi zaradi kaznivega dejanja javne objave kaznivih dejanj proti časti in dobremu imenu, saj je Požar objavil sporni zapis kot odgovorni urednik elektronskega medija.