Požar v ajdovski Lipi povzročil za 30 tisoč evrov škode

V ponedeljek je zagorelo v silosu tovarne Lipa v Ajdovščini. Zagorelo je v zunanjem silosu, v katerega vpihavajo prah, ki nastaja pri obdelavi lesa, ogenj pa je zajel tudi sistem cevi, ki je speljan od strojev v silos.

Objavljeno
27. marec 2007 15.16
Gasilec na delu
Ajdovščina - V ponedeljek nekaj po 14. uri je zagorelo v silosu tovarne Lipa v Ajdovščini. Zagorelo je v zunanjem silosu, v katerega vpihavajo prah, ki nastaja pri obdelavi lesa, ogenj pa je zajel tudi sistem cevi, ki je speljan od strojev v silos.

Kot so pojasnili novogoriški policisti, je ogenj ob nesreči opekel dva delavca, ki sta pri tem utrpela lažje poškodbe. Požar je po njihovih prvih ocenah povzročil za okoli 30 tisoč evrov škode.

Predsednik uprave v Lipi Anton Smrdelj je pojasnil, da vzrok nesreče še ni dokončno znan, vendar do nje po prvih podatkih naj ne bi prišlo zaradi malomarnosti. Kot je še dejal, je takšna nesreča zelo tipična za industrijo, ki deluje v prahu, vendar se pojavi zelo slučajno in jo je nemogoče napovedati. Po Smrdeljevih besedah proizvodnja zaradi nesreče ne bo pomembno trpela, saj bodo zaostalo delo nadoknadili v popoldanskem času v naslednjih dneh.

Sicer pa sta tudi poškodovana delavca po Smrdeljevih informacijah bila takoj po nesreči zdravstveno oskrbljena in nista bila v življenjski nevarnosti. Dobila sta nekaj opeklin po rokah in obrazu, kot je dejal, pa naj bi oba že bila v domači oskrbi.