Požar in eksplozija pod mostom čez Savinjo

Štiri poklicne gasilce je med gašenjem požara presenetila eksplozija, dva sta hudo ranjena, poškodovan tudi delavec Energetike.

Objavljeno
26. november 2015 08.50
Požar pod mostom
Špela Kuralt, Mi. K.
Špela Kuralt, Mi. K.

Celje - Okoli pol enih zjutraj so pod mostom čez Savinjo v Čopovi ulici v Celju zagoreli odpadki. Požar so prišli pogasit gasilci Poklicne gasilske enote Celje in PGD Babno. Ogenj je med tem že poškodoval plinovod, ki je napeljan pod mostom, zato je prišlo do eksplozije. »Ogenj je na spojih plinovoda povzročil poškodbe, zaradi česar je začel uhajati plin,« so sporočili iz celjske policijske uprave.

»Pri gašenju požara in posledično uhajanju plina je bilo poškodovanih pet oseb, štirje gasilci in delavec podjetja Energetika Celje,« so sporočili. Po dosedanjih podatkih sta bila dva gasilca hudo poškodovana, dva lažje, stopnje poškodb za delavca podjetja Energetika pa policija še nima.

Dežurni plinovodar je nato zaprl plinski vod in gasilci, ki so jim potem pomagali še gasilci PGD Ostrožno, so požar pogasili, pregledali mesto požara in izmerili koncentracijo plina. Ta uhaja še zdaj, zato most ves čas varujejo gasilci, trenutno gasilci PGD Ljubečna in PGD Celje Gaberje.

Most je do nadaljnjega zaprt, pregledati ga mora tudi statik.

Vzrok nastanka požara še ni potrjen. Kriminalisti sicer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.