Požar v moskovskem klubu terjal 10 življenj

V nočnem klubu v središču Moskve je izbruhnil požar, v katerem je umrlodeset ljudi. Požar je izbruhnil med predstavo z ognjem.

Objavljeno
25. marec 2007 12.15
Gašenje podtaknjenega požara v reciklažnem skladišču industrijske cone Gonnesse, severno od Pariza.
Moskva - V nočnem klubu v središču Moskve je danes zgodaj zjutraj izbruhnil požar, v katerem je bilo ubitih deset ljudi, je sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere. Vzroka požara zaenkrat še niso potrdili, po navedbah očividcev pa je izbruhnil med predstavo z ognjem, ki je sicer običajen del zabavanja gostov v klubu. Enemu od natakarjev naj bi pri tem po nesreči zagorela oblačila, nato pa je ogenj dosegel večjo posodo z vnetljivo tekočino.

Določanje identitete žrtev še poteka, vzrok vseh smrti pri vseh pa naj bi bila zadušitev. Okoli 150 ljudi so iz kluba pravočasno evakuirali, štiri pa so zaradi poškodb prepeljali v bolnišnico. Moskovsko tožilstvo je že sprožilo preiskavo zaradi suma kršitve varnostnih predpisov.

Požari sicer v Rusiji terjajo številna življenja. Lani je tako v požarih, ki so predvsem posledica neuresničevanja predpisov o požarni varnosti in neustrezne gradnje, po podatkih ministrstva za izredne razmere umrlo okoli 17.000 ljudi.