Poželi enega največjih nasadov konoplje

Neuradno se je izvedelo, da so policisti našli približno 4500 sadik konoplje različne velikosti.

Objavljeno
29. oktober 2011 21.20
Posodobljeno
30. oktober 2011 06.00
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika
V Vnanjih Goricah se je včeraj zgodaj popoldne razširila novica, da se je četa mož v modrem oglasila pri 35-letnem krajanu. Neuradno se je izvedelo, da so policisti v njegovi hiši našli približno 4500 sadik konoplje različne velikosti, povprečno visoke okrog 70 centimetrov. Menda ocenjujejo, da gre za enega največjih podvigov gojenja prepovedane zeli pri nas.

Policisti, ki so včeraj preplavili vas, so pri domačinu po neuradnih podatkih našli tudi dve vreči že posušene 'trave', zaplenili pa so tudi več drugih pripomočkov, gnojil … Domačin, ki sicer ne živi v hiši, ki so jo preiskali policisti – ta je bila namreč prazna –, naj bi se po neuradnih podatkih spoznal na kemijo. A je svoje znanje domnevno vložil v nečedne posle in začel gojiti marihuano. Da gre za nekoga, ki se je zelo profesionalno lotil posla, dokazujejo neuradni podatki, do katerih smo se dokopali, in sicer naj bi bila oprema, s katero je skrbel za svoj 'pridelek', vredna več deset tisoč evrov.

Tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek je sporočil le skope podatke: »Ta trenutek lahko potrdimo le to, da policija opravlja določene aktivnosti v zvezi s preiskovanjem kaznivega dejanja s področja prometa s prepovedanimi drogami. Več vam bomo sporočili v prihodnjih dneh.«

Po naših informacijah so policisti ugotovili tudi, da je bil zaradi gojenja marihuane oškodovan tudi dobavitelj električne energije. Moški, ki najbrž ni hotel, da bi policisti postali pozorni na previsok račun za elektriko, nove napeljave zanjo namreč ni prijavil.