Požigalec povzročil za 60.000 evrov škode

V Mostah se je ponoči 116 gasilcev borilo z ognjem, ki naj bi ga v gospodarskem poslopju podtaknil požigalec.

Objavljeno
16. september 2014 13.59
PGD Slovenske konjice
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana - Na območju Most je včeraj zgodaj zvečer zagorelo gospodarsko poslopje. Po navedbah ljubljanske policijske uprave je sprva zagorelo v manjšem predprostoru, nato pa se je požar razširil na gospodarsko poslopje. Predprostor in streha gospodarskega objekta, velikosti približno 570 kvadratnih metrov, ter približno 20 ton sena in 50 kubičnih metrov lesa, je v celoti pogorelo, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Aktiviranih je bilo 116 gasilcev iz gasilske brigade Ljubljana in prostovoljnih gasilskih društev iz Bizovika, Sostra, Zadobrove, Zgornjega Kašlja, Brda, Črnuč in Ljubljane-Vič, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Požar jim je uspelo pogasiti v poznih jutranjih urah.

V dogodku na srečo ni bil nihče telesno poškodovan, medtem ko je bila živina je bila pravočasno rešena, v ognjenih zublji pa je po navedbah policije poginilo 20 kokoši. Nastalo je za okrog 60.000 evrov škode. »Dogodek ima elemente kaznivega dejanja. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo,« so še sporočili iz policije.