Poziv direktorju France Télécom, naj odstopi

Življenje si je vzel še 24. uslužbenec France Télécom v zadnjih dveh letih. 50-letni moški je v poslovilnem pismu zapisal, da je bil na delovnem mestu izpostavljen velikemu pritisku.

Objavljeno
29. september 2009 13.51
Mo.B./An.B.
Mo.B./An.B.
Pariz - Direktorja France Télécom so zaposleni podjetja, ki so demonstrirali pred podjetjem, pozvali k odstopu, po tem ko si je življenje v 18 mesecih vzel že 24. zaposleni. Didier Lombard je pretekli mesec obljubil, da bo premislil o politiki, ki jo vodi. Sindikati in opozicijski sindikati pa z odgovorom niso zadovoljni: "Namesto, da je okrepil svojo PR-dejavnost, menimo da bi odgovorni podjetnik moral odstopiti. To je edini možni izhod iz te situacije," je pojasnil Benoit Hamon socialistični poslanec. "Potrebujemo močno simbolno gesto znotraj podjetja, ki bo odnose v podjetju speljala v pravo smer," meni socialistični poslanec Bruno Le Roux.

Francosko podjetje se je vpisalo v anale črne kronike, potem ko si je včeraj življenje vzel še en uslužbenec. S tem se je številka povzpela na 24 v zadnjih dveh letih. Svetovni mediji še naprej množično poročajo o tem, kaj se dogaja v tej družbi s 100 tisoč zaposlenimi, medtem ko policija napoveduje preiskavo okoliščin, zaradi katerih si domnevno sodijo zaposleni.

 

Zadnji samomorilec, 50-letni oče dveh otrok, je v času jutranje prometne konice skočil z avtocestnega nadvoza v bližini Alby-sur-Chérana. V poslovilnem pismu pa je za dejanje okrivil tako svoje "predhodnike" kot družbo. Kot poročajo lokalne oblasti, je v pismu še zapisal, da je bil na delovnem mestu izpostavljen velikemu pritisku, slabi delovni atmosferi in slabim delovnim odnosom.

 

Podobne obtožbe so v poslovilnih pismih zapisali tudi preostali nekdanji zaposleni, ki so se odločili vzeti si življenje. Uprava družbe je po zadnjem samomoru pozvala k hitri stabilizaciji stanja, ki je pripeljalo do te črne statistike.