Poziv javnosti: Na območju PU Koper pogrešajo dve osebi

Policija ponovno poziva javnost, da posreduje karkoli, kar bi o obeh pogrešanih osebah lahko vedeli.

Objavljeno
26. maj 2017 14.01
Šp. B.
Šp. B.
Koper - Na območju Policijske uprave Koper je od 5. 5. 2011 pogrešan Danijel Kočevar, rojen 2. 5. 1961, nazadnje stanujoč v okolici Kopra. Koprski policisti in kriminalisti že so večkrat opravili pregled okolice, kjer je bil nazadnje viden, vendar ga do danes še niso našli. Za pogrešanim Danijelom Kočevarjem je bilo razpisano tudi iskanje na območju Slovenije, v Schengenskem informacijskem sistemu in v sistemu Interpola, vendar so bila vsa preverjanja do sedaj neuspešna.

S temeljitim zbiranjem obvestil, preverjanjem dejstev in okoliščin pogrešanja je bilo ugotovljeno, da obstaja sum, da bi lahko bil pogrešani tudi žrtev kaznivega dejanja. Včeraj so tako koprski kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča iz Kopra opravili hišni preiskavi na dveh naslovih v okolici Kopra, kjer se je pogrešani v dneh pred izginotjem nazadnje zadrževal.

Pri hišnih preiskavah so kriminalistom strokovno pomoč nudili tudi uslužbenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) in Specialne enote Policije. Na obeh naslovih so našli in zasegli predmete in sledi, ki jih povezujejo s pogrešano osebo. Najdeni predmeti bodo poslani v nadaljnje forenzične preiskave na Nacionalni forenzični laboratorij. Ker je iiskanje pogrešane osebe povezano s predkazenskim postopkom, več informacij z javnostjo trenutno ne morejo deliti.

Pogrešan tudi Boris Greblo

Kriminalisti in policisti PU Koper nadaljujejo tudi z aktivnim iskanjem pogrešanega Borisa Grebla, ki je pogrešan od 6. 9. 2012. V letu 2016 je bila izvedena obširna iskalna akcija na območju, kjer se je domnevno najhal pogrešani pred izginotjem, vendar iskanje ni obrodilo sadov. Dosedanje ugotovitve v zvezi zizginotjem v tem primeru ne nakazujejo, da bi bil Boris žrtev kaznivega dejanja.

Policijska uprava Koper zato ponovno poziva javnost, da posredujete karkoli bi o obeh pogrešanih osebah vedeli. Informacije se lahko posredujejo na najbližjo policijsko postajo, na telefon 113 ali anonimno telefonsko številko 080
1200.