Pozor, maske na cesti!

Ob številnih pustnih prireditvah policija opozarja na previdnost. Vozniki v cestnem prometu ne smejo biti maskirani, pri opravljanju mejne kontrole pa enako velja tudi za potnike v vozilih.

Objavljeno
16. februar 2007 08.51
Maska za volanom je kaznovana z dvajsetimi tisočaki
Maribor - Slovenska policija vse voznike v Sloveniji opozarja na previdnost v času praznovanja pusta. Policija tako opozarja, da vozniki v cestnem prometu ne smejo biti maskirani, pri opravljanju mejne kontrole pa enako velja tudi za potnike v vozilih.
Ob koncu tedna in v naslednjem tednu bodo organizirane številne pustne prireditve. V tem času se bodo policisti bolj angažirali, zlasti pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Tako bodo zlasti pozorno spremljali pri voznikih morebitno vožnjo vozil pod vplivom alkohola, povzročitev prometnih nesreč in opustitev pomoči poškodovanim, oviranje prometa zaradi številnih prireditev na cesti, policijska dejavnost pa bo usmerjena tudi na področju zagotavljanja javnega reda in preprečevanja kriminalitete.

Na krajih, kjer bi lahko prišlo do povečane problematike na področju cestnega prometna ali javnega reda in miru bodo policisti zaradi tega zagotovili večjo prisotnost policistov.

Policija opaža, da se v času pustnih prireditev število kaznivih dejanj nekoliko poveča, zlasti gre za kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, nekoliko pa se poveča tudi število tatvin. Najpogosteje so predmet teh kaznivih dejanj mobilni telefoni, torbice, aktovke, fotoaparati in denarnice, puščeni brez nadzora ali na vidnem mestu v žal pogostokrat v vozilih.

Zaradi omenjenega Policijska uprava Maribor opozarja obiskovalce prireditev na varovanje svojega imetja.