Pred predorom obrnil in vozil v napačno smer

Turški voznik je zaradi rdeči luči pred predorom Karavanke obrnil vozilo in se poldrugi kilometer peljal v napačno smer.

Objavljeno
17. september 2014 11.07
*lvu* PREDOR KARANKE
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Jesenice - Turški voznik se je včeraj po gorenjski avtocesti pripeljal do predora Karavanka, pred katerim pa je na semaforju gorela rdeča luč, nato je avtomobil obrnil in začel peljati kar v nasprotno smer. V napačno smer je voznik vozil približno 1,5 kilometra, ko se je z avtomobilom ustavil na odstavnem pasu, kjer je vozilo obrnil in se odpeljal nazaj proti predoru. Cestninskih nadzorniki so o nevarnih manevrih takoj obvestili Jeseniške policiste, ki so 68-letnega Turka hitro izsledili, so sporočili iz kranjske policijske postaje.

Ob tem ponovno opozarjajo, da se vožnja v napačno smer po avtocesti zaradi velikih hitrosti in hudih napak voznikov lahko konča tragično, takšno početje pa je tudi izjemno nevarno. »Voznik, ki zapelje v napačno smer po avtocesti, naj takoj, ko to ugotovi vozilo ustavi, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev,« svetujejo na policiji, ki jo je treba o tem tudi obvestiti. Policisti namreč poskrbijo za ustrezno zavarovanje vozila in kraja na avtocesti, kar po njihovih navedbah omogoča varno obračanje vozila.

Ostali vozniki pa naj takoj, ko so obveščeni, oziroma ko vidijo, da po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, zmanjšajo hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj posebej previdno, na varni razdalji do vozila pred njimi, po desnem prometnem pasu in naj ne prehitevajo, saj vozniki, ki vozijo v napačno smer za vožnjo praviloma uporabljajo prehitevalni pas. Spremljati je treba tudi signalizacijo pred in v predorih ter na portalih, ki tudi opozarjajo na nevarnosti na avtocesti, še svetujejo na policiji.