Pred pohodom je napisal oporoko

Georg R., ki je s sekiro in molotovkami vdrl v svojo šolo, je po pripovedovanju sošolcev miren in tih. Policisti so našli dokaze, da je napad načrtoval, napisal pa je tudi oporoko.

Objavljeno
18. september 2009 15.41
Ba.P.
Ba.P.
Berlin - 18-letni Georg R. je v četrtek vstopil v gimnazijo v nemškem kraju Ansbach, s sekiro zrušil vrata učilnice in vanjo vrgel dve molotovki, nato pa nadaljeval svoj pohod s sekiro. Poškodoval je devet učencev, ob prihodu policistov pa so ti vanj streljali, ga poškodovali in ujeli.

Georgovi sošolci so kasneje povedali, da je bil fant miren in tih. Ko je bil mlajši je poskušal biti vodja, kar pa mu ni uspelo, zato je postal agresiven, zadnja leta pa naj bi se vse bolj zapiral vase. Po napadu so policisti zasegli njegov računalnik, našli pa so tudi pisma, ki dokazujejo, da je napad načrtoval. Na koledarju je obkrožil datum 17. 9., pod njim pa napisal besedo "apokalipsa". Napisal naj bi tudi oporoko, vsebina katere pa še ni znana. Na dan tragedije naj bi Georg s sošolci odpotoval na izlet v Rim, a nihče ni hotel biti z njim v sobi, zato nekateri predvidevajo, da je fant učence napadel, da bi preprečil potovanje.

Jürgen Krach iz državnega tožilstva je povedal, da o samem dogodku še ne vejo veliko, policija tudi še raziskuje ozadje tragedije. "Policija bo zaslišala ljudi, ki jim je bil Georg blizu in tudi njegove sošolce," je dodal Krach.