Prednost imajo vozila za spremstvo

Policisti bodo od Kranjske Gore do dvorane Podmežakla spremljali udeležence košarkarskega prvenstva.

Objavljeno
02. september 2013 14.50
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Gorenjski policisti bodo danes s posebnimi vozili začeli spremljati avtomobile udeležencev evropskega košarkarskega prvenstva na Jesenicah.

Tekmovalne ekipe bodo od Kranjske Gore do dvorane Podmežakla na Jesenicah in nazaj spremljali z motornimi vozili z rdečo in modro lučjo, ta pa pomeni, da morajo vozniki takoj ustaviti (ob robu ali zunaj vozišča), drugi udeleženci cestnega prometa pa se morajo takoj umakniti in dati vozilu z omenjeno lučjo in tistim, ki jih spremlja, prosto pot.

Vozniki lahko pot nadaljujejo šele takrat, ko kolona s spremstvom odpelje, znak, da je vožnjo dovoljeno nadaljevati, pa da vozilo z modro in rdečo lučjo na koncu kolone.

Policisti voznike ob tem še opozarjajo, da kolone s spremstvom ni dovoljeno prehitevati ali se ji priključiti, znaki, ki jih dajejo policisti, ki kolono spremljajo, pa razveljavijo sicer veljavna prometna pravila in signalizacijo.

Globa za neupoštevanje pravil, ki veljajo ob policijskem spremstvu, je 160 evrov za voznike motornih vozil in 80 evrov za druge udeležence v prometu.

Tovrstna spremstva vozil reprezentanc udeleženk prvenstva na Gorenjskem bodo policisti opravljali vse do zaključka predtekmovalnega dela prvenstva na Jesenicah, ki bo 9. septembra.