Predrzno goljufala v igralnicah

Kriminalisti Policijske uprave Koper so podali kazensko obadbo zoper dva tuja državljana, osumljena kaznivega dejanja goljufije in ponarejanja listin.

Objavljeno
21. december 2006 17.17
Koper - Kriminalisti Policijske uprave Koper so podali kazensko obadbo zoper dva tuja državljana, po dokumentih sodeč 37-letnega Turka in 35-letnega Bolgara. Osumljena sta kaznivega dejanja goljufije po 217. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije in ponarejanja listin po 256. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije.

Osumljenca sta izvrševala omenjena kazniva dejanja na območju Primorske, in sicer v igralnicah. Pri igrah na srečo s kartami ("Poker") sta karte označevala s posebno (za enkrat še neznano) napravo, in sicer med igro in na posebno predrzen in prefinjen način. Tako sta si priigravala večje dobitke, v enem konkretnem primeru 2500 evrov.

Pri vstopih v casino-je sta uporabljala ponarejene potne listine, pa tudi druge ponarejene dokumente, da bi prikrila pravo identiteto.

Osumljenca policisti še iščejo, preiskava pa intenzivno poteka naprej, saj ocenjujejo, da je bilo tovrstnih goljufij še več.