Preiskava Jankovićev: škode za več deset milijonov evrov?

Od šestih oseb, ki so bile pridržane v jutranjih urah, so še vedno pridržane štiri. Poteka še pet hišnih preiskav.

Objavljeno
27. september 2012 16.17
M. Fe., kronika, Ba. P., Delo.si
M. Fe., kronika, Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Kriminalisti NPU so potrdili, da preiskujejo več sumov kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije. Sumi se nanašajo na nepravilnosti pri gradnji športnega centra Stožice.

Med drugim se nanašajo na zlorabo uradnega položaja ali pravic, goljufij na škodo Evropske skupnosti, pranja denarja, uničenja poslovnih listin, sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

S kaznivimi dejanji naj bi po do zdaj pridobljenih podatkih kriminalistov nastalo za več deset milijonov evrov škode.

V današnjih preiskavah, ki potekajo na območju PU Ljubljana in PU Kranj, sodeluje 120 policistov in kriminalistov. Do zdaj so končali 11 preiskav, Jureta Jankovića pa so tudi že izpustili iz pridržanja.

Dve osebi že izpustili

Od šestih oseb, ki so bile pridržane v jutranjih urah, so še vedno pridržane štiri osebe, prav tako pa poteka še pet hišnih preiskav.

Kot je za STA pojasnil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija, je bil pripor do 17. ure odpravljen za dve od šestih začasno pridržanih oseb.

V okviru preiskave je lahko za osumljence odrejen začasen 48-urni pripor, nato pa morajo biti privedeni pred preiskovalnega sodnika, ki lahko odredi podaljšanje pripora.

Med pridržanimi je bil danes tudi Uroš Ogrin, direktor Grepa, ki je v v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana gradil športni objekt Stožice.

Ogrinov zagovornik Boris Grobelnik je za STA pojasnil, da je Ogrin še vedno na policiji, vendar pa naj bi se preiskava zoper njega kmalu končala, Ogrin pa naj bi bil izpuščen.