Prejel kazen za napačno parkiranje, čeprav ga v mestu ni bilo

Splitčan, ki v Zagrebu ni bil že 50 let, je prejel nalog za plačilo »pajka«, ki da je julija odpeljal njegov avto.

Objavljeno
28. avgust 2013 14.09
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Split - Zagrebško mestno podjetje je poslalo položnico 73-letnem Splitčanu zaradi prekrška pri parkiranju avtomobila, čeprav upokojenec iz Splita ni bil v Zagrebu že več kot pol stoletja. V zagrebškem holdinguso medtem priznali napako, do katere je prišlo zaradi nenatančnega zapisnika o registracijskih številkah vozila, ki je bilo v prekršku.

Splitčan je bil neprijetno presenečen, ko je te dni v poštni nabiralnik prejel pismo zagrebškega holdinga, v katerem je bil nalog za plačilo 250 kun (33 evrov) za stroške »pajka«, ki je julija v hrvaški prestolnici odstranil »njegovo« vozilo, čeprav v Zagrebu ni bil od 50. let prejšnjega stoletja. Poleg tega se bolj redko vozi z avtomobilom.

Upokojenec je takoj tudi ugotovil, da je bila v plačilnem nalogu navedena zagrebška registracija vozila, medtem ko ima njegov avtomobil splitske tablice. V zapisniku so tudi omenili, da ima zagrebška registracija številke 003, medtem ko so bile na vozilu, ki so ga fotografirali ob prekršku, številke 0030. Številke na vozilu Splitčana niso niti približno enake.

V zapisniku je prebral tudi, da je vozilo od zagrebškega holdinga prevzela neznana oseba, kar poraja vprašanje, komu vračajo vozila, ki jih »pajek« odpelje na parkirišče holdinga.

V zagrebškem holdingu so napovedali, da se bodo opravičili Splitčanu zaradi napake. Ob tem poudarjajo, da je odvoz vozila naložila policija, ki je posredovala tudi podatke o lastniku vozila, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pri sestavljanju zapisnika so vpisali napačne številke z registrske tablice vozila, so še pojasnili in poudarili, da Splitčanu ne bo treba plačati položnice, ki jo je prejel. Niso pa navedli, ali so zasledili voznika, ki naj bi plačal sporno kazen.