Prek 10.000 klicev občanov v lovu na morilca

Britanska policija še naprej preiskuje umore petih prostitutk, ki so jih našli v bližini mesta Ipswich na vzhodu Anglije. Doslej še niso aretirali nikogar, prav tako še nimajo osumljencev.

Objavljeno
17. december 2006 18.18
London - Britanska policija še naprej preiskuje umore petih prostitutk, ki so jih našli v bližini mesta Ipswich na vzhodu Anglije. Doslej še niso aretirali nikogar, prav tako še nimajo osumljencev. So pa prejeli že več kot 10.000 klicev zaskrbljenih občanov, ki skušajo z različnimi podatki policiji pomagati pri enem največjih lovov na morilca v zgodovini Otoka.

Policija je v soboto na televiziji predvajala posnetek ene izmed umorjenih žensk, 24-letne Anneli Alderton, ki so ga posnele nadzorne kamere 3. decembra na vlaku podzemne železnice. Policija je želela s posnetkom morebitnim pričam obuditi spomin, da bi tako zbrala čim več podatkov, ki bi pomagali odkriti morilca.

Prvo žrtev serijskega morilca so britanski policisti našli 2. decembra, ostale štiri pa v naslednjih desetih dneh. Vse ženske, ki so bile stare od 19 do 29 let, naj bi se prodajale zaradi odvisnosti od mamil. Vse žrtve so našli gole, vendar obdukcija ni pokazala hujših poškodb ali spolne zlorabe. Policija zato domneva, da je morilec (ali morilci), ženske najprej omamil. S primerom se sicer ukvarja 500 britanskih policistov, na pomoč pa je priskočil tudi Interpol.