Prepoved približevanja zaradi nasilja v družini

S policijske postaje Novo mesto so nas obvestili o kar dveh primerih nasilja v družini. V obeh primerih so policisti nasilnima možema, ki sta pretepala ženi, odredili prepoved približevanja za 48 ur.

Objavljeno
29. september 2009 15.35
Ba.P.
Ba.P.
Novo mesto - Prvi nasilnež iz okolice Trebelnega je svojo ženo najprej žalil, kmalu pa je sledilo še fizično obračunavanje, pri čemer jo je 68-letnik zgrabil za lase in jo potegnil na tla, kjer jo je večkrat udaril po glavi, jo lasal in ji grozil, da jo bo ubil. Nesrečni ženski je uspelo zbežati in poklicati policijo. Policisti so kasneje ugotovili, da je nasilnež že prej, posebno pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad družinskimi člani.

Drugi incident pa se je zgodil v okolici Dolenjskih toplic, kjer je 58-letni domačin nad ženo cel dan izvajal fizično in psihično nasilje. Nekajkrat ji je sicer uspelo pobegniti, vendar jo je mož vsakič ujel in z nasiljem nadaljeval. Zaradi razlogov za sum, da bi lahko ogrozil življenje in osebno varnost žene, so policisti tudi njemu odredili prepoved približevanja za 48 ur.