Pretepeni 64-letni Ptujčan bi preživel, če bi pravočasno poklicali pomoč

41- in 56-letna osumljenca sta med popivanjem začela starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negiben obležal.

Objavljeno
07. junij 2017 16.41
Š. J., STA
Š. J., STA
Maribor Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju je v torek zvečer proti obema osumljenima nedeljskega uboja 64-letnika na Ptuju odredila sodno pridržanje. Po ugotovitvah kriminalistov bi žrtev lahko preživela, če bi prej poklicali pomoč. Od takrat, ko so mu bile prizadejane poškodbe, do takrat, ko je umrl, je namreč preteklo dlje časa.

Po ugotovitvah kriminalistov se je pokojni v dopoldanskem času nahajal v stanovanjski hiši enega od osumljencev, v njuni družbi pa je bil še en moški s Ptuja. Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca, 41- in 56-letni moški, pričela svojega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negiben obležal. Zatem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila in je tam pozneje umrl.

»Eden je zapustil kraj, drugi pa je pozneje obvestil o dogajanju policijo,« je v današnji izjavi za medije povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. »Žrtev je imela več hujših poškodb in je umrla šele v popoldanskem času. Če bi ji bila pravočasno nudena ustrezna zdravstvena pomoč, bi žrtev verjetno preživela,« je ocenil.

Eden od osumljenih moških je policijo poklical okoli 17. ure in naznanil, da je v hiši na Ptuju padel in umrl moški. Policisti in reševalci so ugotovili, da je 64-letnik umrl nasilne smrti.

Osumljenca sta oba s Ptuja. Utemeljeno sta osumljena storitve kaznivega dejanja uboja, za kar je predpisana kazen od pet do petnajst let zapora.

Oba je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja. »Po našem vedenju gre za osebe, ki so se že dlje časa poznale med seboj. Bili so verjetno prijatelji, znanci,« je povedal Munda. Kaj jih je vodilo do pretepa, še ni znano.