Preživel s 7,3 promila alkohola v krvi

V kliničnem centru v Zagrebu so obravnavali moškega, ki bi moral biti že mrtev, saj je imel v krvi kar 7,3 promila alkohola.

Objavljeno
25. september 2014 14.53
dolinske/tepanje
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Zagreb − V zagrebškem kliničnem centru so v torek na intenzivnem oddelku obravnavali 39-letnika, ki je imel 7,3 promila alkohola v krvi. Moški je preživel, kljub temu da gre za potencialno smrtonosno koncentracijo alkohola v organizmu, piše danes Večernji list. V preteklosti so sicer na Hrvaškem izmerili že višje koncentracije alkohola v krvi.

Neslavni hrvaški rekord sega v leto 2002, ko so policisti nekemu 25-letniku iz Makarske, znanem po družinskem nasilju, namerili 7,44 promila alkohola v krvi. Pred štirimi leti pa so policisti ustavili 53-letnega Osiječana s 6,9 promila alkohola v krvi. Več kot pet promilov alkohola v krvi omrtviči dihalne organe in tudi kardiovaskularni sistem.

Pobrskali smo v našem arhivu in našli rekorderja za zadnja leta. Policisti so marca lani na regionalni cesti med Bizeljskim in Brežicami zaustavili 42-letnega moškega, ki je napihal 1,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 4,12 promila.