Pri Bledu prometna nesreča s smrtnim izidom

Na cesti med Bledom in Bohinjsko Belo se je davi okrog 7.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, tri osebe pa so ranjene.

Objavljeno
22. januar 2007 15.49
Bled - Na regionalni cesti Bled - Bohinjska Bistrica se je izven naselja Bled davi okrog 7. ure zgodila huda prometna nesreča. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, še pet udeležencev pa je bilo ranjenih, med njimi so štirje utrpeli hude, en pa lahke telesne poškodbe.

Nesrečo, v kateri je nastalo tudi za 15.000 evrov materialne škode, je povzročila 46-letna voznica iz okolice Bleda, življenje pa je v nesreči izgubil 32-letni Slovak, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

46-letna voznica osebnega avtomobila, doma z okolice Bleda, je vozila iz smeri Bohinjske Bele proti Bledu. Ko je pripeljala v bližino odcepa ceste za vojaško vadbišče Mačkovec je iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotno smerno vozišče. Z nasprotne strani je v avtomobilu znamke renault 5 pravilno pripeljal Slovak. Avtomobila sta silovito trčila, v vozilo Blejke pa je nato trčil še 26-letni Jeseničan, ki je za Slovakom vozil v smeri Bohinjske Bistrice.

Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl voznik renaulta 5. Poškodovali pa so se tudi njegovi 19, 34, 35 in 37-letni sopotniki, prav tako državljani Slovaške. Hude telesne poškodbe je utrpela tudi povzročiteljica nesreče. Vse poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali v splošno bolnišnico na Jesenice, kjer so ostali na zdravljenju.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta pri Bledu popolnoma zaprta do 8.45, nato pa je do 9.45 promet potekal izmenično enosmerno. Pri reševanju ponesrečencev so pomagali tudi gasilci prostovoljnega gasilskega društva Bled.

Policisti bodo zoper voznico podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.