Pri Črnomlju v prometni nesreči umrl kolesar

Ravno, ko je avtomobil začel prehiteval kolesarja, je ta zapeljal na levo. 

Objavljeno
06. julij 2016 11.00
suhadolnik policijsko vozilo
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Črnomelj – Na regionalni cesti zunaj Črnomlja se je v torek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 58-letni kolesar. V kolesarja, ki je vozil iz smeri Kanižarice proti Lokvam, je trčilo osebno vozilo, zaradi hudih poškodb je umrl na poti v bolnišnicom s helikopterjem, so zapisali na spletni strani policije.

Kot so pojasnili, je kolesar v trenutku, ko ga je začelo prehitevati osebno vozilo, s katerim je za njim pripeljala 61-letna voznica, nenadoma zavil levo na nasprotno stran vozišča, voznica pa je kljub umikanju s sprednjim desnim delom vozila trčila v kolo. Kolesarja je odbilo na vozilo, nato pa je padel po tleh in obležal.

Prometna nesreča se je po podatkih policijske uprave Novo mesto zgodila okoli pol osme ure zvečer. Kolesar ni uporabljal čelade in ni vozil po kolesarski stezi ob vozišču.

O dogodku sta bila obveščena dežurni okrožni državni tožilec in dežurna preiskovalna sodnica, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola, so še zapisali v sporočilu.