V trčenju voznika tovornjaka odbilo z viadukta

V trku na avtocesti proti Šentilju je umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Avtocesta je ponovno odprta.

Objavljeno
18. april 2017 10.17
PROMETNA NESREČA NA AVTOCESTI
Š. P., STA
Š. P., STA

Šentilj − Štajerska avtocesta, ki je bila med krožiščem Pesnica in priključkom Šentlij proti Avstriji zaradi prometne nesreče od jutra zaprta, je zdaj ponovno odprta. Odtrsanili so posledice nesreče, v katero sta bila vpletena dva tovornjaka. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Milan Šadl, je v trku na viaduktu Kresnica umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom.

Do nesreče je med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem prišlo okoli pol sedme zjutraj. Po Šadlovih besedah je na viaduktu zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal drugi voznik tovornega vozila, 33-letni slovenski državljan, ki je brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Kot za zdaj predvidevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ta je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi. Ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom, zaradi česar je 52-letnik na kraju nesreče umrl.

Po do zdaj zbranih podatkih policije je v trčenju 52-letnega voznika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev, medtem ko se drugi voznik ni huje poškodoval.


Foto: Tadej Regent/Delo

Mariborski policisti še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, tam sta tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, zato bo več o vzrokih prometne nesreče, ki je terjala sedmo letošnjo smrtno žrtev na podravskih cestah, znano po končanem ogledu.

Posledice nesreče so s cestišča že odstranili, zato je štajerska avtocesta med rondojem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji ponovno odprta.