Pričanja očeta umorjenih in staršev obtožene so bila mučna

Na koprskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Kristini Mislej, ki jo obtožnica bremeni zadušitve svojih dveh otrok. Na sodišču so v sredo zaslišali očeta umorjenih otrok Andreja Gorupa in obtoženkina starša.

Objavljeno
12. november 2009 09.49
Iztok Umer
Iztok Umer
Koper - V nadaljevanju sojenja 37-letni Kristini Mislej iz Sežane, ki je po obtožnici 28. marca letos v stanovanju v bloku v Ulici Ivana Turšiča 7 v Sežani zadušila svoja otroka, dveinpolletno Emo in dve leti starejšega Matijo, so na koprskem okrožnem sodišču včeraj zaslišali očeta umorjenih otrok Andreja Gorupa in obtoženkina starša, očeta in upokojenega splošnega zdravnika Iztoka Misleja in mamo Dunjo.

 

Andrej Gorup je uvodoma dejal, da je še vedno zelo prizadet, zato je prosil, če predsednica sodnega senata prebere izpovedi, ki jih je dal policistom in v preiskavi ter da je pripravljen odgovarjati na vsa dodatna vprašanja strank v postopku. Potrdil je, da je usodno soboto ob 18. uri, po treh dneh skrbništva nad otrokoma, poklical nekdanjo ženo in ji povedal, da z njima prihaja do njenega bloka, da ju odda v tridnevno skrbništvo. Priznava, da je okoli polnoči dobil klic nekdanje žene Kristine Mislej. Ker je bil čez mejo, ji je odpisal, naj pošlje sms sporočilo, če je kaj nujnega. Nekaj minut kasneje ga je poklical policist s sežanske postaje in mu rekel, da je nekaj hudo narobe. Odvrnil mu je, da bo takoj prišel na postajo. »Ko sem ga zagledal, sem ga vprašal, ali ju je zadušila ali vrgla skozi okno. To je bilo prvo, na kar sem pomislil,« je dejal Andrej Gorup.

 

Obtoženkin oče Iztok Mislej je izpoved začel s hčerkinim klicem v noči na nedeljo, ko ga je poklicala štiri minute čez polnoč. Le obul se je in stekel proti hčerkinemu stanovanju. Ko je vstopil in pogledal v sobo, je na zakonski postelji zagledal otroka, ki sta ležala na hrbtu in nista dajala znakov življenja. Skočil je k Matiji, ki je bil bližji in ga z velikim upanjem začel oživljati. Hčerki je dejal naj ga poskuša posnemati pri oživljanju Eme. Ko so prišli reševalci iz sežanskega doma, so otroka brezuspešno oživljali še kakih 40 minut. Prepričan je, da je hčerka nedolžna in da obstaja možnost, da je bila v njenem stanovanju po oddaji otrok do 24 ure še tretja oseba. Zavrnil je tudi namige, da bi kot zdravnik vplival na druge kolege pri zdravljenju hčerkinih najstniških težav in da naj bi zlorabljal recepte, ki jih je imel na voljo kot upokojeni zdravnik.

 

Več v tiskani izdaji Dela.