Prijeli moškega, ki je zlorabljal mladoletne osebe

Mariborčan je z lažnimi, ženskimi spletnim profili vsaj 17 mladoletnikov prepričal, da so mu poslali gole fotografije.

Objavljeno
25. september 2014 12.20
Foto Miha Rubin, rop zlatarne v Mariboru
R. G., Mi. K., kronika
R. G., Mi. K., kronika

Maribor − Kriminalisti so odvzeli prostost moškemu, ki je osumljen zlorabe mladoletnih oseb. »Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so odvzeli prostost moškemu, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva,« so sporočili iz mariborske policijske uprave. Osumljen je tudi, da se je izdajal za uradno oziroma vojaško osebo.

Kriminalisti so stopili na prste spolnemu iztirjencu, ki je z lažnimi profili na socialnem omrežju facebook navezal stik z vsaj 17 mladoletnimi fanti in jih prepričal, da so mu poslali svoje gole fotografije. V past jih je zvabil tako, da je na profilih objavljal fotografije mikavnih deklet, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Za koga gre policija seveda ne želi razkriti, šef mariborskih kriminalistov ni želel povedati niti, koliko je osumljenec z območja Maribora star. Prijeli so ga 23. septembra, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

Gre za starega znanca organov pregona, saj ga je policija spomladi letos že dvakrat ovadila zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. A to ga očitno ni ustavilo in je z nečednostmi nadaljeval. Po besedah Munda se je zlasti na facebooku predstavljal kot nekdo drug in s fotografijami privlačnih žensk navezal stike z mlajšimi fanti, jih prepričal, da so se fotografirali goli ter mu posredovali te fotografije, s katerimi jih je potem izsiljeval.

Po podatkih policije se je s tremi mladoletnimi žrtvami srečal na območju Maribora in Ljubljane, s tem ko se je izdajal za uradno osebo, pa je otrokom in mladoletnikom očitno še dodatno nagnal strah v kosti. Skupno število žrtev se je za zdaj ustavilo pri številu 17, vendar policisti sumijo, da jih je še bistveno več, zato javnost, zlasti pa starše prosijo za pomoč.