Prijeli storilce 21 vlomov na Goričkem

Murskosoboški policisti so odkrili storilce, ki so na območju Goričkega vlamljali v objekte in povzročili za skupaj 25.000 evrov premoženjske škode. Za 21 vlomnih tatvin bodo zoper tri storilce podali kazensko ovadbo.

Objavljeno
09. september 2009 12.23
Š. Ro.
Š. Ro.
Murska Sobota - Murskosoboški policisti so od sredine aprila letošnjega leta do sredine avgusta na območju Goričkega beležili večje število vlomnih tatvin v počitniške hišice, stanovanjske in gospodarske objekte. Storilci so odtujevali predvsem ročno električno orodje, motorne kosilnice, motorne žage, manjše stroje, električne agregate in podobno. Skupna premoženjska škoda je ocenjena na 25.000 evrov.

Da bi odkrili storilce in preprečili nadaljevanje vlomnih tatvin, so policisti povečali svojo navzočnost na krajih, kjer je prihajalo do vlomov. Z zbiranjem obvestil in z ogledi krajev kaznivih dejanj so policisti sredi avgusta ugotovili, da so za kazniva dejanja utemeljeno osumljeni trije storilci, stari 19, 21 in 45 let, vsi z območja UE Murska Sobota. Dva izmed osumljencev sta bila v preteklosti že obravnavana za podobna dejanja.

 

Pri osumljencih so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave, kjer je bila najdena in zasežena večina ukradenih predmetov. Velika večina zaseženih predmetov je že vrnjena oškodovancem. Zoper vse tri osumljence bodo policisti podali kazensko ovadbo, v kateri osumljencem dokazujejo storitev 21 vlomnih tatvin.

 

Pri hišni preiskavi so policisti odkrili in zasegli tudi dve pištoli, revolver, dve cevi za puško, daljnogled in več kosov nabojev različnih kalibrov, za kar osumljenca nista posedovala ustreznih listin. Oba osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi nedovoljene posesti orožja in streliva.

 

Zaradi prikrivanja so policisti na Okrožno državno tožilstvo podali dve kazenski ovadbi zoper dve drugi osebi z območja UE Murska Sobota, stari 35 in 58 let. Oba osumljenca sta hranila ukradene predmete, čeprav sta vedela, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja.

 

Murskosoboška policija poziva tudi ostale oškodovance, da se zaradi prepoznave predmetov oglasijo na PP Murska Sobota.