Primer Stojana Auerja vendarle ne bo zastaral

Na sodnem procesu zoper znanega televizijca Stojana Auerja, ki mu tožilstvo očita poskus davčne zatajitve, je nastal zanimiv preobrat, saj kljub prepričanju mnogih primer ne bo zastaral.

Objavljeno
21. februar 2007 21.36
Kljub prepričanju laikov proces v primeru Auerja ne bo zastaral
Maribor – Na sodnem procesu zoper znanega televizijca Stojana Auerja je nastal zanimiv preobrat. Še do včeraj je namreč med laično javnostjo prevladovalo mnenje, da bo njegov primer 28. februarja letos zastaral, vendar je sodni senat, ki mu predseduje Andreja Lukeš , zadevo postavil na glavo. Senat namreč upošteva pravno mnenje vrhovnega sodišča, po katerem zastaralni rok preneha teči, če vrhovno sodišče pravnomočno sodbo razveljavi po vloženi zahtevi za varstvo zakonitosti. In prav to se je v Auerjevem primeru tudi zgodilo.

Auer, ki mu tožilstvo očita poskus davčne zatajitve v višini 104.323 evrov, je bil na prvi stopnji na eno leto zapora obsojen junija 2004, višje sodišče je sodbo potrdilo in Auer je februarja lani začel prestajati zaporno kazen. A po vložitvi zahteve vrhovnega tožilstva za varstvo zakonitosti je vrhovno sodišče pravnomočno sodbo razveljavilo, zadevo vrnilo v ponovno obravnavo okrožnemu sodišču in Auer je po dveh tednih odkorakal na prostost. Novo sojenje se je začelo 4. januarja letos.

Več si preberite v četrtkovem Delu!