Priprli domnevnega množičnega morilca

V Podgorici so na podlagi mednarodne tiralice aretirali domnevnega množičnega morilca Smailja Tuljo, ki je osumljen grozljivega umora najmanj šestih žensk.

Objavljeno
22. februar 2007 17.08
Podgorica - V Podgorici so na podlagi mednarodne tiralice aretirali domnevnega množičnega morilca, črnogorskega državljana albanskega rodu Smailja Tuljo, ki je osumljen grozljivega umora najmanj šestih žensk v ZDA in v Evropi v 90. letih dvajsetega stoletja. Po aretaciji 67-letnega Tulje so v Podgorico dopotovali tudi agenti ameriškega FBI in Interpola. Kot je sporočila policija v Podgorici, je bil Tulja prvič umora osumljen leta 1985, ko naj bi umoril neko žensko v New Yorku, kjer je delal kot taksist.

Druga žrtev naj bi bila ženska, s katero je živel v izvenzakonski skupnosti v New Yorku. Umoril jo je leta 1990, nato pa je pobegnil v Belgijo, kjer naj bi umoril še več žensk. Iz Belgije je nato odšel v Albanijo, kjer naj bi umoril še eno žensko, pred 15 leti pa se je končno nastanil v Podgorici.

Kot v današnji izdaji piše podgoriški dnevnik Vijesti, so v Belgiji leta 1997 v vrečah za smeti našli razkosana trupla petih žensk, ki so bile umorjene na podoben način kot ženski v New Yorku. Primer "serijskega morilca iz Monsa" pa nikoli ni bil pojasnjen.

Časnik Vijesti še piše, da bodo izvedenci za sodno medicino primerjali domnevni dokazni material, ki so ga v Podgorico prinesli agenti FBI, z dokazi, ki so jih zbrali kriminalisti črnogorske policije po aretaciji osumljenca. Za zdaj še ne vedo, kje bodo opravili analizo DNK Tulja, časnik pa poudarja, da so doslej tovrstne preiskave zaupali laboratorijem v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaški ali v Nemčiji.

Tulja so sicer aretirali že 17. februarja, brani pa se z molkom. Danes so ga znova pripeljali k preiskovalnemu sodniku.