Priprli osumljenca za umor Nike Bohinc

Filipinska policija je v soboto prijela 47-letnega Danila Jovoca, osumljenega sodelovanja pri umoru slovenske filmske kritičarke Nike Bohinc in njenega partnerja. Njegove pomagače policija še išče.

Objavljeno
09. september 2009 11.22
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Manila - Kot poročajo filipinski mediji, je tamkajšnja policija prijela moškega, ki ga sumi vpletenosti v umor slovenske novinarke in filmske kritičarke Nike Bohinc in njenega partnerja, prav tako filmskega kritika, Alexisa Tioseca. Par je 1. septembra na njunem domu pričakala trojica oboroženih moških, ki ju je večkrat ustrelila in odnesla nekaj vrednih predmetov.

 

Kot je pojasnil Gerardo Ratuita s policijske postaje Quezon City, gre za 47-letnega poslovnega partnerja umorjenega para, Danila Jovoca, katerega obtožnica bremeni ropa in umora. Osumljenca so policisti prijeli v soboto popoldne na podlagi pripovedovanja ene od prič. Ta je omenjenega moškega v noči umora opazila izstopiti iz ukradenega avtomobila mladega para.

 

Po besedah policije osumljeni Jovoc ne želi razkriti informacij o svojih sodelavcih, ki jih policija še vedno išče, prav tako ne sodeluje v preiskavi.