Priprli požigalca iz Kopra

Devetindvajsetletnika so gasilci zasačili pri podtikanju požarov v izolskem zaledju.

Objavljeno
14. september 2012 13.07
*dja* POZAR
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - V torek zvečer je v zaselku Medljan pri Cetorah gorel večji leseni objekt, ob cesti za Korte pa je bilo še več manjših požarov. Pri njihovem gašenju so domačini prostovoljna gasilca iz Izole obvestili, da je na kolovozni cesti mlajši moški, ki podtika požare. Gasilca sta takoj odšla po kolovozni poti proti Medljanu in na tleh opazila ležečega moškega, ki je z vžigalnikom zažigal travo oziroma grmičevje.

Eden od gasilcev ga je prijel za roko in mu preprečil nadaljnje kurjenje, ostale gasilce pa prosil, da obvestijo policijo. Požigalec se je zato poskušal iztrgati iz prijema gasilca in ga je z rokami večkrat udaril v obraz, ga trgal za obleko in davil. Kljub temu ga je gasilec zadržal do prihoda policista, ki mu je nato odvzel prostost, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je 29-letnik že 7. avgusta podtaknil požar na vinski kleti v neposredni bližini stanovanjske hiše v Cetorah. Osumljenca so pridržali za 48 ur, opravili ogled kraja požara, ga zaslišali ter ga po naročilu koprskega okrožnega državnega tožilca tožilca v četrtek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.