Priprli vzgojitelja, osumljenega zlorabe otrok

Dežurna preiskovalna sodnica je odredila pripor za vzgojitelja enega od ljubljanskih vrtcev.

Objavljeno
28. september 2013 18.53
vvo*senca
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika
Ljubljana - Dežurna preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Andreja Sedej Grčar je danes dopoldan po naših podatkih zaradi ponovitvene nevarnosti odredila pripor za 52-letnega vzgojitelja, ki naj bi v enem od ljubljanskih vrtcev v skupini štiriletnikov zlorabljal otroke.

Po naših podatkih naj bi bilo med malčki pet žrtev kaznivih dejanj, povezanih s spolno nedotakljivostjo. Na to naj bi ravnateljico opozorile druge vzgojiteljice, ta pa je nemudoma ukrepala in poklicala policijo, kot so sicer poročali v oddaji Svet na Kanalu A.

Ravnateljico vrtca je prejšnji teden ena izmed vzgojiteljic opozorila na neprimerno vedenje kolega. Ravnateljici sta to potrdila še dva vira, zato je takoj posredovala in poklicala policijo, so poročali mediji.

Osumljenec je bil po obtožbah takoj suspendiran.

Na policiji so včeraj potrdili, da primer proučujejo. Sporočili so, da vodijo predkazenski postopek v zvezi s sumi kaznivih dejanj, povezanih s spolno nedotakljivostjo v eni izmed vzgojno-izobraževalnih ustanov na območju PU Ljubljana ter da je bila eni osebi odvzeta prostost.