Prometna nesreča vzela mlado življenje

Na glavni cesti v občini Podvelka se je zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Voznica, ki je izgubila nadzor nad vozilom, je dvakrat silovito trčilo v strmo nabrežino ob cesti.

Objavljeno
10. marec 2007 18.29
Podvelka - Na glavni cesti izven naselja Kozji vrh v občini Podvelka se je zgodaj zjutraj, nekaj po 4. uri, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, dve pa sta se lažje poškodovali. Vzrok nesreče je bila vožnja z neprilagojeno hitrostjo, zaradi katere je voznica izgubila nadzor nad vozilom, ki je dvakrat silovito trčilo v strmo nabrežino ob cesti.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Slovenj Gradec, je 23-letna voznica osebnega vozila peljala iz smeri Radelj ob Dravi proti Mariboru. V vozilu so bili kot sopotnica na sprednjem desnem sedežu še 25-letna lastnica vozila, na zadnjem sedežu pa 28-letni potnik ter 22-letna potnica, vsi z območja občine Podvelka.

Voznica vozila pod vplivom alkohola

Voznica je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v desnem, slabo preglednem ovinku izgubila nadzor nad vozilom. Slednje je zaneslo v desno, na bankino, nato pa v levo, preko vozišča, kjer je preskočilo 1,7 metra globok obcestni jarek in s sprednjim desnim delom silovito trčilo v strmo nabrežino. Po trčenju je vozilo odbilo v zrak, ga odneslo vzvratno, vzporedno z voziščem, po dobrih sedmih metrih pa je z zadnjim desnim delom ponovno silovito trčilo v nabrežino. Po trčenju je vozilo ponovno odbilo in ga zaneslo nazaj na vozišče, kjer se je ustavilo.

Med nesrečo sta iz vozila padla 25-letna sopotnica in 28-letni potnik, ki nista bila pripeta za varnostnimi pasovi. Pri tem je bila 25-letna potnica tako hudo poškodovana, da je na kraju nesreče umrla. Ostala dva potnika sta se v nesreči lažje poškodovala, voznica pa ni bila poškodovana. Voznica je bila tudi pod vplivom alkohola, saj je alkotest nameril 0,57 mg alkohola na liter izdihanega zraka, zato je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi.

Kraj nesreče sta si ogledali dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu.