Prometno nesrečo si je izmislil, da bi se maščeval policistom

V sredo popoldan je v zdravstvenem domu Muta pomoč poiskal 39-letnik, ki je zdravnici povedal, da ga je dan prej v prometni nesreči poškodoval policist. Pozneje se je izkazalo, da si je moški nesrečo izmislil, da bi se policistom maščeval, ker so ga ustavili in mu izdali plačilni nalog.

Objavljeno
04. marec 2011 10.43
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Slovenj Gradec - Moški iz okolice Mute je ob pregledu v zdravstvenem domu povedal, da je na motorju hotel ustaviti policijsko vozilo, to pa ga je med ustavljanjem zadelo v nogo, pri čemer je 39-letnik utrpel udarnino desne noge. Zdravnica ga je napotila v slovenjegraško bolnišnico, o dogodku pa obvestila policiste PP Radlje ob Dravi.

Vodilni s policijske postaje so včeraj opravili ogled kraja domnevne prometne nesreče in ugotovili, da si je moški vse skupaj izmislil. Na dan, ko se je po njegovem pripovedovanju zgodila prometna nesreča, so ga policisti namreč poskušali ustaviti, ker je vozil neregistrirano kolo z motorjem. Moški se na njihove znake ni odzval in je odpeljal naprej. Policisti so ga pozneje le uspeli ustaviti in mu vročiti položnico za plačilo globe v višini 1000 evrov. Ker 39-letniku to ni bilo po godu, se je odločil, da se bo policistom maščeval in izmislil si je zgodbo o prometni nesreči. Pozneje je moški kljub vsemu priznal, da nesreče ni bilo, in da si je nogo poškodoval drugje.