Psa usmrtil s pištolo za ubijanje prašičev

Policisti iz Lenarta so ovadili 39-letnega moškega, ki je svojega psa usmrtil s pištolo za ubijanje prašičev. Grozi mu do enega leta zapora.

Objavljeno
22. september 2014 14.40
jer poplava
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Lenart − Policisti Policijske postaje Lenart so z zbiranjem obvestil prišli do podatka o mučenju živali na območju občine Benedikt. »Na podlagi pridobljenih informacij so ugotovili, da je 39-letni moški v času od julija 2013 do 26. 8. po nepotrebnem povzročal trpljenje svojemu psu in mački,« so sporočili iz mariborske policijske uprave. Psa pasme srnin pinč je po njihovih navedbah usmrtil s pištolo za ubijanje prašičev, medtem ko je muco metal na tla in hodil po njej, dokler ni poginila.

Proti osumljencu so policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje mučenja živali po 341. členu kazenskega zakonika, po katerem mu grozi do enega leta zapora. »Pri tem sprevrženem kaznivem dejanju ponovno pozivamo vse, ki imajo podatke o mučenih živalih, naj jih sporočijo Policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 1200,« so še sporočili iz policije.