Psi napadli 73-letno Leščanko

Trije psi so v bližini župnišča na Hraški cesti v Lescah napadli 73-letno občanko. Leščanka je utrpela lahke telesne poškodbe, pred napadalnimi mešanci pa so jo rešili policisti.

Objavljeno
27. marec 2007 12.56
Lesce - Trije psi 39-letnega Radovljičana so v ponedeljek pred 8. uro zjutraj v bližini župnišča na Hraški cesti v Lescah napadli 73-letno občanko. Leščanko, ki je utrpela lahke telesne poškodbe, so pred napadalnimi mešanci rešili policisti, ki so se s strelnim orožjem ubranili pred psmi. Zoper lastnika psov je Policijska postaja Radovljica zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti kazensko ovadila.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil dežurni policist Policijske postaje Radovljica v ponedeljek ob 7.50 obveščen, da so trije psi v bližini župnišča v Lescah napadli občanko. Na kraj je bila napotena policijska patrulja, ki je na poti v Lesce na Hraški cesti naletela na napadeno žensko. Policista sta takoj pristopila k poškodovani občanki in ji nudila prvo pomoč. V tem času pa so se ženski in policistom ponovno približali psi in jih poskušali napasti. Za obrambo pred njimi je policist s službeno pištolo ustrelil enega izmed psov, ki so se potem razbežali.

V bližini dogajanja je svoje delo opravljal poštar, ki je po opravljenem razgovoru s policisti nameraval nadaljevati z raznašanjem pošte. Pri tem pa se je eden od psov zakadil proti njemu in ga hotel napasti. Poštar se je pred njim sprva branil s kolesom, s katerim si je zakrival telo in odrival psa. Ker pes z napadom ni prenehal, pa je do njega prišel policist in vanj izstrelil naboj. Po tem so se vsi trije psi zatekli v uto na dvorišču stanovanjske hiše svojega lastnika.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja dogodka ugotovili, da so psi ušli iz ograjenega prostora pri lesenem objektu, kjer je bila ograja razrahljana in odmaknjena. Ker so psi ogrožali varnost ljudi, je zanje poskrbel veterinarski inšpektor, ki je odredil desetdnevno opazovanje v zavetišču za pse na Blejski Dobravi. Ranjenima psoma je bila nudena tudi veterinarska pomoč, vendar sta bila kasneje zaradi notranjih krvavitev evtanazirana.

Poškodovano 73-letno Leščanko pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Zdravstveni dom Radovljica, kjer so ugotovili, da je utrpela lahke telesne poškodbe, in sicer več vbodnih ran in dve raztrganini na levi nogi ter odrgnine na desnem kolenu. Po nudeni zdravniški pomoči so jo napotili v domačo oskrbo.