Računalnik Drnovškovega gibanja naj bi ukradla odvisnika

Ljubljanska policija je prijela osumljenca za vlom v stanovanje člana Gibanja za pravičnost in razvoj v Trnovskem pristanu, ki naj bi odnesla tudi osebni računalnik. Prijeli so tudi osumljenca za rop pošte v Borovnici.

Objavljeno
02. april 2007 16.50
Janez Drnovšek
Ljubljana - Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so minuli četrtek prijeli Ljubljančana, stara 29 in 23 let, ki ju sumijo, da sta 12. marca letos vlomila v stanovanje člana Gibanja za pravičnost in razvoj v Trnovskem pristanu in pri tem odnesla osebni računalnik, ki je vseboval seznam članov gibanja in nekaj zlatnine, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Branko Japelj. Oba osumljenca sta odvisnika od drog, je še povedal Japelj.

Japelj je ob tem izrazil prepričanje, da je s prijetjem osumljencev ovržen vsak dvom, da je šlo z vlomom za politično motivirano dejanje. Kot je povedal, gre za klasičen vlom, ki nima političnega ozadja.

Denar porabila za nakup nedovoljenih drog

Osumljenca sta ukradene predmete prodala in denar porabila za nakup nedovoljenih drog, oba sta namreč po besedah Japlja odvisnika. Po prijetju osumljene dvojice, so policisti pri njima izvedli hišni preiskavi, z zbiranjem obvestil in intenzivnimi pogovori, pa je policistom uspelo identificirati kupce ukradenih predmetov, je še povedal Japelj. Ob tem je dodal, da osebni podatki in seznam članov gibanja niso bili zlorabljeni, ukradene predmete pa so že vrnili lastniku.

Za 29-letnika je preiskovalni sodnik odredil pripor, mlajšega osumljenca pa je izpustil. Proti obema je sicer podana kazenska ovadba, ki ju bremeni dveh kaznivih dejanj velike tatvine. Osumljena Ljubljančana sta namreč minulo sredo vlomila še v stanovanje na Aljaževi ulici v Ljubljani, pri čemer sta odnesla prenosni računalnik in digitalni fotoaparat v skupni vrednosti 1400 evrov.

Prijeli tudi osumljenca za rop pošte v Borovnici

Policistom PU Ljubljana je sicer uspelo prijeti tudi osumljenca za rop pošte v Borovnici. Mariborčana, stara 21 in 26 let, naj bi minuli četrtek vstopila v pošto in od uslužbenke zahtevala denar. Ker je bil eden od osumljencev oborožen s pištolo, jima je uslužbenka pošte izročila okoli 3000 evrov. Osumljenca sta nato pobegnila, policisti pa so ju v akciji v kateri je bil udeležen tudi helikopter uspeli prijeti pri naselju Preserje.

Pri njima so našli ukraden denar in preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Osumljenca sta sicer po besedah Japlja stara znanca policije.