»Avstralski Fritzl« trideset let zlorabljal hčer

Avstralska policija je sprožila postopek proti moškemu, ki je obtožen, da je 30 let spolno zlorabljal svojo hčerko, ki mu je v tem času rodila štiri otroke. Otroci naj bi se rodili s prirojenimi napakami.

Objavljeno
17. september 2009 10.25
Mo.B./STA
Mo.B./STA
Sydney  - Avstralska policija je sprožila postopek proti moškemu, ki je obtožen, da je 30 let spolno zlorabljal svojo hčerko, ki mu je v tem času rodila štiri otroke, poroča avstralski tisk. Moški je hčerko začel zlorabljati, ko je bila stara enajst let, s tem pa je nadaljeval tri desetletja, čeprav naj bi bili pristojni organi opozorjeni na dogajanje.

Žena posiljevalca je zanikala, da bi kar koli vedela o dogajanju. Pojasnila je, da se je policija za pregon njenega moža odločila, potem ko je prejela analize DNK, ki dokazujejo, da je moški oče hčerkinih otrok.

Policija zadeve ne želi komentirati, medtem ko je predsednik vlade avstralske zvezne države Viktorija John Brumby dejal, da bo treba opraviti preiskavo o tem, zakaj je bil zločin toliko časa neopažen.

Štirje otroci naj bi se rodili s prirojenimi napakami, eden od njih pa je kmalu po porodu umrl, poroča avstralski tisk, ki je moškega že poimenoval "avstralski Fritzl".