»Irski Fritzl« več kot desetletje zlorabljal hči

Ženska, ki se je za irski radio predstavila pod psevdonimom Catherine, je v intervjuju razkrila, da jo je očim posiljeval 12 let. V teh letih je rodila pet otrok in imela en spontani splav.

Objavljeno
30. september 2009 14.20
Mo. B.
Mo. B.
Dublin - Ženska, ki se je za irski radio predstavila pod psevdonimom Catherine, je v intervjuju razkrila, da jo je očim posiljeval 12 let. V teh letih je rodila pet otrok in imela en spontani splav. "Bil je posiljevalec, nasilnež in grob moški. Materi sem povedala, da se me dotika, vendar me je označila z lažnivko," je dejala Catherine, ki je razložila, da je pomoč zaman iskala tudi pri javnem tožilcu, na katerega se je obrnila nekaj let kasneje, piše spletni portal Večernji.hr.

Prvega otroka naj bi rodila pred 18-letom, ko pa je postala polnoletna, jo je očim ločil od družine in preselil v drugo hišo. V intervjuju ni želela razkriti, kje se je odvijala ta drama, vendar je razložila, da je bilo to v majhnem mestu, kjer vsi vedo vse. "Pobegniti nisem mogla, pri 18-ih ali 19-ih pa sem odkrila, da sem ponovno noseča," je povedala Cathrine.

Na koncu je našla pomoč pri sosedu, ki ga je prosila naj pokliče socialno službo. Trdi, da je socialni delavki povedala svojo zgodbo, vendar ta ni ničesar naredila. Na koncu je s pomočjo soseda pobegnila v Združene države Amerike, vendar se je kasneje vrnila po otroke. Očim ji je nato grozil s smrtjo: "Odpeljal me je v avto in posilil. Že šestrajst let se trudim, vendar moj primer še ni prišel na sodišče. Ta človek nikoli ne bo vedel, kaj mi je storil. Če nekdo ukrade avtomobil, bo pristal v zaporu, če pa nekdo uniči življenje, potem je to v redu. To je tisto, kar mi sporoča moja država," je zaključila intervju Catherine.

Po intervjuju so vse odgovorne državne institucije začele z preiskavo, vendar nihče še ni potrdil njenih obtožb. Minister za otroke in mladino Barry Andrews jo je povabil na pogovor, od odgovornih institucij pa je zahteval pojasnilo, zakaj preiskava o dogodku ni nikoli stekla.

Catherine je sedaj stara 40-let in poročena. Ponovno se je obrnila na javnega tožilca, vendar so iz njegove pisarne sporočili, da bo obtožbe proti očetu po vseh teh letih težko dokazati.