Ravnatelj mariborske šole naredil samomor

Kakršno koli snemanje in razpošiljanje ali objavljanje v elektronskih medijih ali na medmrežju brez pristanka vpletenih je kaznivo.

Objavljeno
29. november 2014 17.57
dja/nesreca svece
Nedelo
Nedelo

Maribor- Incident na eni od mariborskih srednjih šol, ko so pred desetimi dnevi dijaki domnevno s prenosnim telefonom posneli ravnatelja in eno od učiteljic med intimnim odnosom, je dobil tragičen epilog. Po neuradnih vendar zanesljivih informacijah naj bi ravnatelj te srednje šole naredil samomor. Ravnatelj in učiteljica sta neznanega storilca ovadila, sicer pa je kakršno koli snemanje in razpošiljanje ali objavljanje v elektronskih medijih ali na medmrežju brez pristanka vpletenih kaznivo. Na policiji informacij o domnevnem samomoru ne dajejo, očitno pa se bo preiskava, kdo od dijakov je avtor posnetka in kdo ga je objavil na spletu, nadaljevala.

Afera je sicer dobila v preteklih dneh precej veliko publiciteto v medijih, reakcije so bile različne, od trditev da gre za povsem nedopusten poseg v zasebno sfero, do opominov, da je pač treba na javnih mestih in torej tudi v šoli, spoštovati določene moralne in etične norme. Kakor koli že, za ravnatelja, ki je sicer zanikal, da gre za avtentični posnetek, je bil pritisk očitno prevelik.

 

Preberite današnji komentar Milene Zupanič Mediji ubijajo, mar ne?