Raziskovalca Cerna prijeli zaradi suma povezav z Al Kaido

Francoska policija je po 18 mesecih zasledovanja prijela inženirja Cerna, katerega sumijo povezav s teroristično organizacijo Al Kaida. Preiskava bo pokazala, katere so bile tarče in ali jim je uspelo preprečiti "najhujši scenarij".

Objavljeno
09. oktober 2009 20.22
Aretacija enega izmed osumljenih teroristov Al Kaide na Dunaju
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Pariz - Francoske oblasti so zaradi suma povezav z mednarodno teroristično organizacijo Al Kaida v četrtek aretirale inženirja, ki dela v jedrskem raziskovalnem laboratoriju Evropske organizacije za jedrske raziskave (Cern) blizu Ženeve.

 

Po poročanju francoskega časnika Le Figaro je osumljenec star 32 let, prijeli pa so ga skupaj z mlajšim bratom, s katerim naj bi izbirala potencialne tarče napada v Franciji za ljudi, povezane z Al Kaido.

 

Francoska policija naj bi prestregla sporočila, ki jih je osumljenec pošiljal prek interneta. Moški je francoski državljan alžirskega porekla, policija pa naj bi ga zasledovala že 18 mesecev.

 

Francoski notranji minister Brice Hortefeux je že izrazil prepričanje, da bo preiskava nedvomno pokazala, katere so bile tarče v Franciji in če so uspeli preprečiti "najhujši scenarij".