Rektor bo zaradi vožnje z motornimi sanmi moral seči v žep

Leto dni po tem, ko so policisti na Pohorju zalotili rektorja mariborske univerze Ivana Rozmana pri vožnji z motornimi sanmi in ga zaradi nedovoljene vožnje v naravnem okolju kaznovali z globo, je o njegovi pritožbi odločilo še okrajno sodišče.

Objavljeno
14. februar 2011 21.48
Urban Červek, Maribor
Urban Červek, Maribor
Maribor - Rozman je namreč trdil, da ni storil prekrška, saj je vozil zgolj po cesti, zato se je na odločitev policistov pritožil. Čeprav sodba še ni bila vročena, smo iz zanesljivega vira izvedeli, da je sodišče odločitev policistov potrdilo. Z okrajnega sodišča so sporočili, da so zadevo obravnavali prednostno, sodba je bila izdana 5. januarja. Njene vsebine sodišče ni želelo razkriti, saj še ni dobilo podatka o njeni vročitvi stranki, torej rektorju Ivanu Rozmanu.

Ker gre za prekrškovni postopek, v katerem je sodišče odločalo, ker je Rozman zahteval sodno varstvo, sodbo vroča policija, in ne sodišče. S policije so sporočili, da še čakajo na poštno povratnico. Tudi če naslovnik pošte ne bo dvignil, bo odločitev obveljala, kaznovanemu pa bodo v skrajnem primeru globo skupaj s sodnimi stroški trgali z osebnega računa. Iz kabineta rektorja so včeraj sporočili, da rektor sodbe še ni prejel, zato je do takrat ne more komentirati.

Kazen za vožnjo v naravnem okolju znaša 41,3 evra, policisti pa so 28. februarja lani, ko so rektorja Ivana Rozmana v družbi še enega moškega zalotili pri vožnji z motornimi sanmi, napisali še globo za parkiranje osebnih avtomobilov v naravnem okolju v višini 40 evrov. Rozman se je na kazen pritožil, zato je o primeru odločalo sodišče. Očitno je to bolj verjelo izjavam prič in policistov kot rektorju, ki so ga med vožnjo »ujeli« tudi člani civilne iniciative Forum za Pohorje in ga fotografirali.