Ročna bomba poškodovala dva avtomobila

Neznani storilec je na dvorišče stanovanjske hiše v Zgornjih Bitnjah odvrgel ročno bombo. S tem je poškodoval dva osebna avtomobila, po nestrokovnih ocenah znaša škoda štiri tisoč evrov.

Objavljeno
02. februar 2007 17.20
Bomba Kranj
Kranj - Neznani storilec je ponoči oziroma danes zjutraj na dvorišče stanovanjske hiše v Zgornjih Bitnjah v bližini Kranja odvrgel ročno bombo. S tem je poškodoval dva osebna avtomobila, na katerih je po nestrokovni oceni nastala škoda v višini 4000 evrov. Zoper neznanega storilca bodo policisti zaradi storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil operativno komunikacijski center okrog 6. ure zjutraj obveščen, da je neznani storilec razbil stekla na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na dvorišču stanovanjske hiše v Zgornjih Bitnjah.

Pri pregledu je policist-kriminalist Policijske postaje Kranj poleg poškodovanega vozila našel del eksplozivnega sredstva - ročne bombe. Kraj dogodka so policisti zavarovali, ogledal pa si ga je tudi bombni tehnik. Z ogledom so ugotovili, da je storilec odvrgel ročno bombo in z njo poškodoval dva osebna avtomobila.