Romi v Celju obračunali s policisti

Med pretepom so se trije policisti menda laže poškodovali, oče pogrešane deklice pa je doživel živčni zlom.

Objavljeno
03. oktober 2012 21.05
Posodobljeno
03. oktober 2012 21.27
M. Fe, kronika, Ba. P., Delo.si
M. Fe, kronika, Ba. P., Delo.si

Celje - Danes so s celjske policijske uprave sporočili, da svojci pogrešajo 15-letno Mašo Šarlija.

Ta ni prvič odkorakala od doma, saj so jo pred dnevi po prvem izginotju našli v Ribnici pri eni od romskih družin in jo namestili v krizni center, od koder je v nedeljo pobegnila.

Govori se, da je tudi zdaj prostovoljno odkorakala k Romom v Ribnico, nekaj podatkov o tem imajo tudi policisti. Medtem ko pristojne službe mladoletnico še vedno iščejo, pa je njenim sorodnikom (menda gre tudi za Rome) danes popoldne v Celju zavrela kri.

Okoli 17. ure so možje v modrem na Dečkovi cesti ustavili vozilo, v katerem sta bila, kot se je kasneje izkazalo, dva iz družine pogrešane deklice.

Med postopkom sta brez razloga dvignila roko nad policista, kmalu pa je tja prišlo še več njunih sorodnikov, zato se je vnelo vsesplošno prerivanje in pretepanje. Seveda je tudi druga stran poklicala okrepitve in policisti so razjarjeno družino na koncu vendarle obvladali.

Po neuradnih podatkih so se trije policisti laže poškodovali, oče pogrešane deklice pa je med prepirom in pretepom menda doživel živčni zlom, zato so ga reševalci odpeljali v bolnišnico.

A ko bo njegovo zdravstveno stanje boljše, se domov skoraj gotovo še ne bo vrnil, saj ga čaka policijsko pridržanje. Preti mu namreč kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo.

Oče pogrešane 15-letnice je sicer menda vseskozi vedel kje je njegova hči, a je prepričan, da Maša od doma ni odšla prostovoljno. Najstnica je to znikala in povedala, da je že v četrtek prosila svojega dolgoletnega fanta naj pride ponjo v Celje, kar je po nekaj dneh tudi storil.

Je pa Mašin oče za POP TV danes med drugim povedal, da bo, če bo potrebno, 30 ali 40 fantov peljal v Ribnico, da bi Mašo pripeljali nazaj domov. »Odpeljali jo bomo. Če bo potrebno, se bo tudi streljalo,« je za omenjeno televizijo še povedal oče najstnice.