Romuni in Španci kradli na parkiriščih

Dva Španca in trije Romuni v Sloveniji izvedli 13 drznih tatvin, delovali so tudi v sosednji Italiji.

Objavljeno
25. november 2015 14.23
*kze* Qlandia NG
Mi. K., STA
Mi. K., STA
Nova Gorica - Policisti in kriminalisti so pred časom postalo pozorni na skupino petih oseb, ki je na območju policijskih postaj Nova Gorica in Sežana ter na obmejnem območju sosednje Italije izvrševala drzne tatvine. Izvedli so po šest drznih tatvin na območju policijske postaje Nova Gorica in Sežana ter drzno tatvino na območju policijske postaje Ajdovščina. Prav so izvedli več takšnih kaznivih dejanj na območju Italije.

Kazniva dejanja so največkrat izvajali na parkiriščih večjih trgovskih centrov. »Eden izmed osumljencev oziroma storilcev je v času, ko so oškodovanci v svoja osebna vozila odlagali nakupljeno blago in torbice, pristopil k oškodovancu in ga med drugim spraševal, kje se nahaja bližnje letališče in podobno ter ga s tem zamotil in nazadnje dosegel, da se je posamezni oškodovanec oddaljil od svojega osebnega vozila. Ta čas pa je izkoristili drugi osumljenec, ki je pristopil do odklenjenega in odprtega avtomobila ter iz njega neopazno ukradel torbice in denarnice z osebnimi dokumenti, gotovino in bančnimi karticami,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Storilci so kasneje z ukradenimi bančnimi karticami na različnih bankomatih opravili več uspešnih in neuspešnih transakcij ali poskusili plačati različne storitve.

Policija je minuli petek na območju naselja Velike Žablje v občini Ajdovščina odvzela prostost dvema osumljenima državljanoma Romunije, starima 27 in 30 let. Policisti in kriminalisti so nato še isti dan na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo bivališča osumljenih, kjer so našli in zasegli tudi več iskanih predmetov, ki so izvirali iz kaznivih dejanj.

Oba pridržana osumljenca so policisti v nedeljo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanju odredil pripor. »Ostali trije člani združbe, in sicer dve osumljenki, stari 26 (državljanka Španije) in 34 let (državljanka Romunije), ter 37-letni osumljenec (državljan Španije), se po podatkih policije nahajajo v tujini in še niso izsledeni. Zaradi kompleksnosti preiskave je slovenska policija sodelovala tudi z italijanskimi varnostnimi organi,« so še sporočili iz policije.