Roparja zvezala prodajalko

Trije neznanci so včeraj popoldne oropali zlatarno v Sevnici in pobegnili.

Objavljeno
02. oktober 2012 21.11
N. Č. C.
N. Č. C.

Sevnica - Trojica je odnesla večjo količino zlatega nakita in dnevni izkupiček. Dva sta ropala, tretji je kot šofer čakal v avtomobilu.

Sedemindvajsetletna Nada K. iz okolice Sevnice si bo zapomnila prvi oktobrski dan. Tisto popoldne je delala v zlatarni Eva, ki jo je lastnica Tadeja Dolinšek z Vrha pri Boštanju poimenovala po svoji prvorojenki.

Pri njej v lokalu se je mudila njena znanka, ko sta skozi vrata vstopila moška. Tisti z očali in kapo na glavi je proti njima usmeril pištolo in ukazal, naj ležeta. Nato sta jima zvezala roke in noge, prodajalko pustila v prvem prostoru, njeno znanko pa odvlekla v sosednji prostor in se lotila praznjenja vitrin z nakitom.

V predalu sta poiskala ključ in odpirala vitrine ter pobirala zlatnino s pladnji vred. Ko sta pobrala vso zlatnino in dnevni izkupiček, sta se lotila še ključavnice na vitrini s srebrnino.

A z njo nista izgubljala časa, pobrala sta le del srebrnine in v nekaj minutah zapustila lokal. Ko sta odšla, si je prodajalka osvobodila roke, pritisnila alarm in poklicala policijo in lastnico lokala. Videla je, da je roparja čakal srebrni BMW, ki je bil parkiran ob cesti.

Čeprav je bilo na cesti veliko ljudi in otrok, saj je lokal v neposredni bližini šole in lokala Kruhek, roparji niso vzbujali posebnega zanimanja, saj iz pekarne redno prihajajo stranke z belimi vrečkami.

Le enemu občanu se je zdelo vse skupaj nenavadno in si je zapomnil zadnje tri številke na registrski tablici. Kot pravi naš vir, je bila tablica ukradena in na podlagi tega policisti kljub intenzivni akciji niso odkrili storilcev.

Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da preiskava še poteka. Neuradno smo izvedeli, da so menda kmalu po dogodku na policiji izdelali fotorobota, v katerem naj bi bila priča prepoznala enega starih znancev policije. Osumljeni Slovenec se je domnevno pred časom kot oglednik že mudil v drugi sevniški zlatarni.