Roškerju 40 let zapora

Stjepan Rošker je za za štiri umore in en poskus umora februarja v Koprivnici nepravnomočno obsojen na 40 let zapora. Sodni izvedenci so potrdili, da je bil Rošker v času umorov pod vplivom alkohola.

Objavljeno
06. oktober 2009 14.53
Ba. P.
Ba. P.
Zagreb - Sodišče v Koprivnici je Stjepana Roškerja nepravnomočno obsodilo na 40 let zaporne kazni. Sodijo mu za štiri umore in en poskus umora.

Na izrek obsodbe je prišla tudi njegova žena, preden je sodnica izrekla obsodbo, pa je svoje strokovno mnenje podal tudi psihiater, ki je povedal, da je Rošker vedel kaj počne, a je domnevno težko nadzoroval svoja dejanja. Namestnica odvetnice Dijana Sabolić-Harambaša je v sklepnem nagovoru povedala, da je bilo Stjepanovo dejanje naklepno, ter da je z njim družini povzročil "trajno škodo". Roškerjeva zagovornica Tatjana Figač-Gregurić pa je poudarila, da Stjepan pred tem dejanjem ni bil nasilen, umore pa je domnevno zagrešil iz strasti.

Na začetku sojenja, v juniju, je Rošker povedal, da se počuti krivega, ter da umore obžaluje. Njegova hči Maja je povedala, da oče boleha zaradi depresije in sladkorne bolezni, po dejanju pa ji je preko telefona povedal, da je umoril pet ljudi. Sodni izvedenci so potrdili, da je bil Rošker v času umorov pod vplivom alkohola, v krvi ga je domnevno imel kar 1, 26 promila.