S čim se mu je policist zameril?

Danes okrog 14.30 je občan z osebnim vozilom v Celju namerno povozil policista, medtem ko je ta opravljal svoje delovne naloge. Vzrok naj bi bil v dejanju, ki se je zgodilo v preteklosti.

Objavljeno
07. februar 2007 17.31
Celje - Danes okrog 14.30 je občan z osebnim vozilom na Tkalski ulici v Celju namerno povozil policista, medtem ko je ta opravljal svoje delovne naloge. Občan, ki naj bi prepoznal policista zaradi obravnave v preteklosti, je nato s kraja odpeljal. Policisti še vedno iščejo storilca.

Policista so z reševalnim vozilom odpeljali celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, vendar je izven življenjske nevarnosti.

Do nesreče je prišlo med tem, ko sta dva policista opravljala poostren nadzor zaradi iskanja domnevnih preprodajalcev drog, pri čemer sta poskušala legitimirati moškega, za katerega sta sumila, da poseduje drogo, je po poročanju radia povedal vodja celjskih kriminalistov Janko Goršek.

"Oseba, ki je tačas sedela v vozilu, je zapeljala proti enemu od kriminalistov s pospešeno vožnjo. Pri tem je bil kriminalist s čelnim prednjim delom vozila zadet, tako da je preko vozila padel na hrbet, osumljenec pa je pospešeno vožnjo nadaljeval proti Mariborski cesti," je povedal Goršek.

Po Gorškovih besedah gre za osebo, ki je že bila obravnavana za kazniva dejanja s področja prepovedanih drogo.