S prodajo drog zaslužila 100.000 evrov

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi policisti razkrili preprodajalce heroina, kokaina in marihuane.

Objavljeno
01. oktober 2013 17.06
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Koper, Trst - V začetku letošnjega leta so občani hrvatinskega hriba policiji prijavili nevzdržne razmere na območju Hrvatinov, predvsem v središču vasi, kjer da večje število odvisnikov iz Italije od slovenskih preprodajalcev vsakodnevno kupuje prepovedane droge, kar je domačine plašilo.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi maja začeli z obširno kriminalistično preiskavo in ugotovili, da sta v kriminalno združbo, ki se ukvarja s preprodajo drog, vpletena moška iz okolice Kopra, stara 32 in 42 let.

Mlajši je imel najmanj 30 kupcev, ki so prihajali večinoma iz Trsta, Milj in okolice, pri prodaji heroina, kokaina in konoplje pa mu je pomagal 42-letnik. Vsak dan je 32-letnik prodal drogo tudi do 20 različnim kupcem in si tako nabral lep kupček denarja, koprski kriminalisti ocenjujejo, da okrog 100.000 evrov. Za gram marihuane sta moška računala okrog 10 evrov, za gram heroina 30 in za gram kokaina 100 evrov.

Kriminalisti so med preiskavo ujeli tudi tri italijanske preprodajalce, stare 20, 21 in 40 let, ki so drogo kupovali od prej omenjene dvojice in jo v manjših količinah prodajali svojim odjemlacem v Trstu in Miljah.

Minuli teden so policisti osumljencem odvzeli prostost in opravili več hišnih preiskav, med katerimi so zasegli 30 gramov konoplje, manjše količine heroina, naboje za orožje in več kot 30 elektronskih naprav, s katerimi so osumljenci komunicirali. Slovenca so policisti s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Koper, ki je zoper njiju odredil sodni pripor.

Kriminalisti so zoper njiju podali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 166 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog, za kar je zagrožena zaporna od enega do 10 let, ter kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, za kar je zagrožena zaporna kazen od šest mesecev do pet let.