S solzivcem nad župnika in strežnico

V noči s petka na soboto so neznanci poskušali krasti v župnišču Reteče. Kot nam je povedal 64-letni župnik Gregor Dolšak, je okoli 23. ure slišal ropotanje. V isto župnišče so vdrli že pred 14 dnevi. Takrat so odnesli 2600 evrov.

Objavljeno
28. februar 2011 17.35
M. Ha, Kranj
M. Ha, Kranj
Reteče pri Škofji Loki - »Kar šest zakrinkanih postav z rokavicami se je pojavilo v sobi in opazil sem, da so že premaknili trezor. Zahtevali so denar oziroma ključ od trezorja, a ker sem se uprl, so me poškropili s solzivcem. Moje vpitje sta slišala strežnica in njen mož. Pritekla sta mi na pomoč, pri tem pa so neznanci s solzivcem poškropili tudi strežnico. Pri bežanju po stopnicah je eden od nepridipravov celo padel,« je poskus velike tatvine opisal župnik.
 
»Tokrat sem jo še poceni odnesel, saj je hitro popustilo in sem imel le krajši čas težave z očmi,« je komentiral župnik. V isto župnišče so namreč nepridipravi, ne ve se, ali so bili isti, vdrli pred 14 dnevi. Takrat so odnesli okoli 1500 evrov od darov za maše, 300 evrov od darovanja in približno 800 evrov drobiža ter denarja, ki ga je imel župnik že pripravljenega za plačilo položnic za ogrevanje s plinom. Tatvino je župnik takrat prijavil policiji, a storilcev še niso odkrili.